/en/article/17526/skanska-ma-stale-zaujem-o-vystavbu-d3-strazov-brodno/ Skanska má stále záujem o výstavbu D3 Strážov – Brodno

Skanska má stále záujem o výstavbu D3 Strážov – Brodno

Skanska SK Bratislava má naďalej záujem o získanie zákazky na výstavbu vyše 4-kilometrového žilinského úseku diaľnice D3 Strážov – Brodno. Potvrdil to generálny riaditeľ spoločnosti Tibor Kočvara s tým, že v súčasnosti ide o právne posúdenie stavu, či bol alebo nebol dôvod na zrušenie tendra. „Naša právna analýza hovorí, že nebol a na súde sme to aj napadli,“ dodal.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) plánovala opätovne vyhlásiť tender na stavbu spomínaného úseku v auguste. „Teoreticky to môžu urobiť,“ uviedol Kočvara. Poukázal na to, že v prípade, ak sú tendre, ktoré trvajú 5–6 mesiacov, nakoniec zrušené, trvá opäť niekoľko mesiacov, kým sa znovu vypíšu, vyhodnotia a podpíše zmluva s budúcim dodávateľom. Skanska podala v júni žalobu na Krajskom súde v Bratislave voči rozhodnutiu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) o zrušení tendra na stavbu úseku D3. NDS podľa úradu porušila pravidlá obstarávania.

 
 
Autor: SITA, Dátum 13.08.2010