/en/article/18067/novy-stvorjazycny-internetovy-portal-pre-obyvatelov-centrope/ Nový štvorjazyčný internetový portál pre obyvateľov Centrope

Nový štvorjazyčný internetový portál pre obyvateľov Centrope

Región Centrope sa čoraz viac spája, o čom svedčí aj novovytvorený internetový portál http://www.mycentrope.com/sk, ktorý 28. 10. 2010 sprevádzkovali v mestskom lodnom termináli Wien City za prítomnosti významných hostí zo všetkých 4 krajín Centrope. Slovensko zastupovali predseda a podpredseda BSK Pavol Frešo a Ivo Nesrovnal, Rakúsko viedenský mestský radca Rudolf Schicker, Maďarsko zástupkyňa z Györu a Česko Mojmír Jeřábek z Brna. Stredoeurópsky región Centrope je jedným z hospodársky aj kultúrne najsilnejších regiónov Európy. Jeho jadro tvorí Moravský kraj, okolie Bratislavy a Trnavy, západná časť Maďarska a východné Rakúsko.

Mycentrope.com je určená obyvateľom regiónu Centrope, a preto tam informácie v angličtine nenájdete. Platforma sprostredkúva „zážitok bez hraníc“, návštevníci tu nájdu informácie o voľnom čase, nakupovaní, kultúre z tohto štvoruholníka krajín, nebudú chýbať ani exkluzívne turistické ponuky, možnosti individuálnych ciest po týchto krajinách a cenné tipy o krajine a ľuďoch z regiónu Centrope. Portál je prístupný vo všetkých 4 jazykoch regiónu Centrope – v slovenčine, nemčine, maďarčine i češtine.

 
 
Autor: SITA, Dátum 03.11.2010