/en/article/18401/bratislava-trigranit-je-v-novej-situacii-zmena-zakona-sa-tyka-kasina/ Bratislava: TriGranit je v novej situácii, zmena zákona sa týka kasína

Bratislava: TriGranit je v novej situácii, zmena zákona sa týka kasína

Schválením legislatívnej zmeny k hazardným hrám sa TriGranit v súvislosti s multifunkčným komplexom Metropolis v Bratislave za 1,5 mld. eur dostáva do novej situácie a pozície, ktorú musí analyzovať. Uviedol to predseda predstavenstva spoločnosti Gábor Zászlós. Reagoval tak na nedávne schválenie novely zákona o hazardných hrách NR SR, podľa ktorej už nebude obsahovať osobitnú kategóriu kasína v rekreačnom komplexe.

Tento druh kasína do zákona zakomponovalo ministerstvo financií za vedenia Jána Počiatka. Súčasné vedenie rezortu ho navrhlo zo zákona vypustiť, s čím súvisia aj zmeny jeho ďalších častí upravujúce napríklad aj odvodové povinnosti. Jednou z podstatných podmienok projektu je blízkosť medzinárodného letiska. Ako nové miesto pre investíciu by nebola vylúčená ani maďarská obec Rajka, podľa Zászlósa sa jej starosta o projekt zaujíma.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 16.12.2010