/en/article/18294/bratislava-investor-navrhuje-v-projekte-metropolis-aj-sportovu-arenu/ Bratislava: Investor navrhuje v projekte Metropolis aj športovú arénu

Bratislava: Investor navrhuje v projekte Metropolis aj športovú arénu

Súčasťou multifunkčného komplexu Metropolis v Bratislave za 1,5 mld. eur by mohla byť aj športová hala, tá ale mnohými kritizované kasíno nenahradí, uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Trigranit Gábor Zászlós. Reagoval tak na vyjadrenia petičného výboru proti výstavbe megakasína na Slovensku. Ten sa vo verejnom stanovisku stotožnil s poslednou snahou zmeniť projekt a postaviť namiesto kasína športovú arénu. „Nie namiesto, ale športovú arénu by sme do štruktúry projektu radi včlenili,“ povedal Zászlós.

Investor už v októbri informoval, že znižuje objem kasín v rámci celého projektu na 2 %. Po úprave by tak herné priestory kasína nemali zaberať plochu viac ako 27-tisíc, ale okolo 19-tisíc m2. Išlo o reakciu na názory verejnosti aj poslaneckých zborov, ktoré sa k investícii vyjadrovali a prijali k nej určité stanoviská. Projekt Metropolis je spracovaný zatiaľ vo forme urbanistickej štúdie. Inštitúcie ju odmietli, hlavné mesto zároveň vydalo nesúhlasné stanovisko k navrhovanej zmene ÚP.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.12.2010