/en/article/17872/bratislava-objem-kasin-v-projekte-metropolis-sa-znizuje-na-2-percenta/ Bratislava: Objem kasín v projekte Metropolis sa znižuje na 2 percentá

Bratislava: Objem kasín v projekte Metropolis sa znižuje na 2 percentá

Investor multifunkčného komplexu Metropolis v Bratislave, ktorý má za 1,5 mld. eur vyrásť na 30-hektárovom pozemku medzi mestskými časťami Petržalka a Jarovce, znižuje objem kasín v rámci celého projektu na dve percentá. Na včerajšej tlačovej besede to uviedol predseda predstavenstva spoločnosti TriGranit Gábor Zászlós. Po úprave by tak herné priestory kasína nemali zaberať plochu viac ako 27-tisíc, ale okolo 19-tisíc m2. Ide o reakciu na názory verejnosti, poslaneckých zborov a petičiarov, ktorí odovzdali v NR SR petíciu proti výstavbe so 125 640 podpismi.

Budúcnosť projektu však bude závisieť aj od toho, ako dopadne novela zákona o hazardných hrách v parlamente. V prípade, ak bude prijatá, podľa Zászlósa sa bude zvažovať aj jeho prípadný presun do Maďarska. Jednou z podmienok je totiž blízkosť medzinárodného letiska. Investor chce prejsť do ofenzívy a presviedčať o výhodách projektu. Napríklad 20-tisíc pracovných miest počas výstavby, okolo 9-tisíc po jeho dostavbe, podpora a rozvoj zanedbávaného cestovného ruchu a služieb. Zároveň sa predpokladá, že vďaka projektu by sa do štátnej pokladnice dostalo ročne okolo 600 mil. eur.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.10.2010