/en/article/18684/kosice-stara-kryta-plavaren-sa-zmeni-na-vodny-svet/ Košice: Stará krytá plaváreň sa zmení na Vodný svet

Košice: Stará krytá plaváreň sa zmení na Vodný svet

Chátrajúci a architektonicky zaujímavý objekt košickej Starej krytej plavárne sa má od základu zmeniť. Mesto pozýva širokú verejnosť na výstavu z architektonickej súťaže na rekonštrukciu a premenu Starej krytej plavárne na Vodný svet. Výstava bude prístupná v stĺpovej sále Slovenského technického múzea (STM) na Hlavnej ulici v Košiciach od 4. do 20. 2. 2011, v utorok až piatok od 8. do 17. hodiny a cez víkend od 12. do 17. hodiny.

„Som veľmi rada, že zadanie architektonickej súťaže bolo zadefinované tak, aby aj po rekonštrukcii ostal zachovaný charakteristický ráz stavby a neopakovateľný vizuálny dojem, ktorý v Košičanoch a návštevníkoch mesta tento objekt vzbudzuje. Verím, že využijeme ponúknutú príležitosť, ktorú naše mesto dostalo vďaka získaniu titulu Košice – európske hlavné mesto kultúry 2013, a premeníme súčasnú ruinu na prekrásny Vodný svet,“ povedala košická viceprimátorka Renáta Lenártová.

 
 
Autor: SITA, Dátum 04.02.2011