/en/article/19818/danove-riaditelstvo-sa-rozhodlo-prenajat-budovy-od-nitra-invest/ Daňové riaditeľstvo sa rozhodlo prenajať budovy od Nitra Invest

Daňové riaditeľstvo sa rozhodlo prenajať budovy od Nitra Invest

Daňové riaditeľstvo (DR) SR rozhodlo o uzatvorení zmluvy o prenájme budovy pre daňové orgány v meste Košice so spoločnosťou Nitra Invest, s.r.o. Informovala o tom hovorkyňa riaditeľstva Gabriela Dianová. Podľa nej generálny riaditeľ DR SR Igor Krnáč pri rozhodovaní posúdil všetky aspekty súvisiace s potrebami Daňovej správy SR. Dôležitými faktormi pri posudzovaní bol aj obmedzený realitný trh, časové hľadisko, ako aj vplyv na rozpočet verejných financií. Generálny riaditeľ zároveň prihliadol na stanoviská odborných útvarov DR SR, komisie určenej na vyhodnotenie súťaže, ako aj odporúčania porady vedenia DR SR. „Rozhodol som sa pristúpiť k podpisu zmluvy na základe procesu, pri ktorom bol plne dodržaný zákon, pričom výber nebol napadnutý žiadnym účastníkom súťaže a bol posúdený ako doteraz najtransparentnejší postup pri hľadaní budovy pre daňové orgány v Košiciach,“ zdôraznil I. Krnáč.

Daňové riaditeľstvo sa tak rozhodlo prenajať budovy od firmy okresného šéfa SDKÚ-DS v Nitre Ondreja Ščurku napriek tomu, že neziskové organizácie upozorňovali na niektoré problematické body. Aliancia Fair-play dokonca odporučila Daňovému riaditeľstvu SR zmluvu s Nitra Invest nepodpísať a aktuálnu súťaž zrušiť. Súťaž bola totiž podľa aliancie vypísaná s kritériami, ktoré mohla splniť len Ščurkova firma.

 
 
Autor: SITA, Dátum 22.08.2011