/en/article/18965/med-art-chce-postavit-distribucno-skladovy-areal-za-9-milionov/ Med-Art chce postaviť distribučno-skladový areál za 9 miliónov

Med-Art chce postaviť distribučno-skladový areál za 9 miliónov

Banskobystrický priemyselný park Majer-Šalková bude mať asi nového investora. Spoločnosť Med-Art tu totiž plánuje postaviť distribučno-skladový areál za 9 mil. eur. Vďaka investičnému zámeru, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), by malo vzniknúť celkovo 100 pracovných miest. S výstavbou I. etapy areálu na ploche takmer 13-tisíc m2 plánuje začať už v 1. polovici 2011 a ukončiť ju na začiatku budúceho roka. S II. etapou chce začať v roku 2015.

Firma Med-Art (1991), ktorá sa zameriava na distribúciu liekov, zdravotníckeho materiálu, kozmetiky, diagnostík, homeopatík a doplnkového sortimentu vrátane nutričných a dietetických prípravkov, už v Banskej Bystrici – jej centre pôsobí. Do výstavby nového distribučného areálu sa rozhodla investovať aj kvôli očakávaniu, že objem distribuovaných zdravotníckych a kozmetických výrobkov má v budúcnosti rásť.

 
 
Autor: SITA, Dátum 23.03.2011