/en/article/19212/banska-bystrica-predchadzajuce-investicie-mesta-preveri-kontrolor/ Banská Bystrica: Predchádzajúce investície mesta preverí kontrolór

Banská Bystrica: Predchádzajúce investície mesta preverí kontrolór

Zákonnosť, účelnosť, efektívnosť a hospodárnosť niektorých investičných akcií mesta Banská Bystrica za minulé volebné obdobie preverí mestský kontrolór. Uložili mu to mestskí poslanci na návrh Vladimíra Pirošíka z nezávislého klubu poslancov Banskobystrická alternatíva pri prerokúvaní zoznamu investičných akcií za roky 2007 až 2010.

Ako príklad neefektívnej investičnej akcie Pirošík uviedol rekonštrukciu dvoch zasadačiek mestského úradu. Len projektová dokumentácia stála 17 716 eur a realizácia ďalších 172 436 eur plus nespresnená časť zo sumy 249 241, kde je v zozname uvedené ešte vyregulovanie vykurovacieho systému, autorský dozor a zmena projektu, dodávka vyhrievacieho systému odkvapových žľabov na budove mestského úradu. Podľa Pirošíka je to podobne predražená investícia, ako bola rekonštrukcia fontány na Námestí SNP za takmer 439 500 eur.

Primátor Peter Gogola s poslancom Pirošíkom súhlasí a je pripravený brať na zodpovednosť zamestnancov úradu. „Takýto trend, aký bol v predchádzajúcom období, je v súčasných podmienkach nerealizovateľný a neakceptovateľný. Lebo to je grécka cesta,“ povedal.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.05.2011