/en/article/18986/inter-ikea-center-zvysi-investicie-do-uspory-energii-o-40/ Inter IKEA Center zvýši investície do úspory energií o 40 %

Inter IKEA Center zvýši investície do úspory energií o 40 %

Inter IKEA Center ČR a SR, ktorá stavia a prevádzkuje nákupné centrá Avion Shopping Park, plánuje zvýšiť investície do úspory energií a ochrany ŽP v rokoch 2010 až 2012 o 40 %. Namiesto plánovaných 600 tis. by tak mala na rôzne projekty minúť milión eur. „Dôvodom sú nové technológie na trhu a chceme ich zaviesť aj v našich nákupných centrách,“ uviedol riaditeľ oddelenia property firiem Inter IKEA Centre ČR a SR Luboš Rumian.

Firma plánuje vybudovať do konca roka pri každom Avion Shopping Parku v ČR a SR dobíjacie stanice pre ekologické elektromobily s nulovými emisiami. „Chceme tým ukázať, že toto je jeden zo smerov, ktorým sa bude v budúcnosti rozvíjať ekologická doprava. Čím viac verejných dobíjacích staníc bude, tým viac bude pribúdať aj týchto tichých vozidiel,“ doplnil Rumian.

Developerské spoločnosti Inter IKEA Centre Slovensko a Inter IKEA Centre ČR vznikli v roku 2003. Obe spoločnosti patria do medzinárodnej skupiny Inter IKEA Centre Group (IICG), ktorá aktuálne pôsobí v 13 krajinách Európy a spravuje vyše milión m2 predajnej plochy. Skupina postavila a prevádzkuje nákupné centrá Avion Shopping Parky v Bratislave, Prahe, Brne a Ostrave.

 
 
Autor: SITA, Dátum 28.03.2011