/en/article/19059/bratislava-za-povolenim-vystavby-na-hranicnej-si-drozd-stoji/ Bratislava: Za povolením výstavby na Hraničnej si Drozd stojí

Bratislava: Za povolením výstavby na Hraničnej si Drozd stojí

Bývalý starosta Ružinova Slavomír Drozd si za svojím rozhodnutím o vydaní stavebného povolenia na stavbu bytového domu na Hraničnej ulici stojí. Dva týždne po minuloročných komunálnych voľbách podpísal povolenie na stavbu. Investor tu chce postaviť 7-poschodový bytový dom s 57 bytmi. Obyvatelia sa boja ďalšieho zahustenia a ešte väčších problémov s parkovaním. Tvrdia, že o takomto zámere nič nevedeli. Ako Drozd uviedol, v mestskej časti bol starostom do 27. 12. a dovtedy musel dodržiavať stanovené lehoty a rozhodnúť – vydať rozhodnutie, prerušiť alebo zastaviť konanie. „Nakoľko každé rozhodnutie musí byť v súlade so zákonom a starosta nemôže rozhodnúť podľa svojej svojvôle, vydal som ho a stojím si za ním,“ dodal exstarosta.

Investícia na Hraničnej spadá do lokality Mlynských Nív východ, vedľa územia Nákladnej dopravy, kde je pripravený projekt obytnej zástavby v spojení s biznis zónou popri diaľnici. Podľa Drozda je v súlade s platným ÚP a takisto s koncepciou rozvoja tejto časti Ružinova, ktorá si zaslúži revitalizáciu. „Starosta je priamo volený obyvateľmi a tieto právomoci mal zo zákona. Zastupiteľstvo nie je zárukou dobrého rozhodnutia v každom prípade,“ uzavrel. Ako príklad uviedol predaj pozemkov pod PKO, zámeny pozemkov Cyklistický štadión – Drotárska, pozemky pri Dunaji za pozemky na konci Petržalky, Amfiteáter, predaj pozemkov pod cenu, športovísk či predaje budov materských škôlok, jaslí, ktoré teraz chýbajú.

 
 
Autor: SITA, Dátum 07.04.2011