/en/article/19341/nove-mesto-kino-povazan-prestavia-miestna-firma-na-viacucelovu-salu/ Nové Mesto: Kino Považan prestavia miestna firma na viacúčelovú sálu

Nové Mesto: Kino Považan prestavia miestna firma na viacúčelovú sálu

Kino Považan v Novom Meste nad Váhom čaká prestavba za 579 167 eur. Verejnú súťaž na jeho obnovu vyhrala firma Izotech Group, spol. s r. o. z Nového mesta nad Váhom, ktorá spomedzi 9 firiem predložila najnižšiu cenovú ponuku. Pôvodný predpoklad na rekonštrukciu kina a jeho prestavbu na viacúčelovú sálu bol 850 000 eur. Peniaze pôjdu z mestského rozpočtu.

Namiesto kina by v Novom Meste nad Váhom mala vzniknúť viacúčelová sála, ktorá bude slúžiť potrebám mesta i jeho obyvateľov. Zámerom mesta je využiť súčasnú budovu kina na kultúrno-spoločenské akcie. Pôvodné javisko by malo ostať zachované, čo umožní organizovať vystúpenia malých javiskových foriem a divadiel. Podľa oznamu o verejnom obstarávaní by mala viacúčelová sála svojou funkciou vhodne doplniť infraštruktúru vybavenosti mesta. Pribudnúť by tu mala aj reštaurácia s malou kuchyňou. Hlavná sála bude prepojená s balkónom s novým schodiskom, čo umožní väčšie využitie týchto priestorov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.05.2011