/en/article/20311/jf-hamilton-group-prebera-aktiva-skupiny-sekyra-group/ JF Hamilton Group preberá aktíva skupiny Sekyra Group

JF Hamilton Group preberá aktíva skupiny Sekyra Group

Realitná skupina Sekyra Group, ktorá sa zameriava na development, realitné investície a investičný manažment, odchádza zo slovenského trhu. Všetky jej slovenské aktíva preberá francúzsko-britská realitná skupina JF Hamilton Group. Hodnota transakcie, ktorá sa pripravovala takmer rok, dosahuje 60 mil. eur. Podľa spoločnosti ide o najväčšiu transakciu na slovenskom developerskom trhu za rok 2011.

JF Hamilton Group, ktorého centrála pre strednú Európu sa nachádza v Prahe, sa tak stáva majiteľom projektov Galéria Cubicon, Rezidencia Cubicon, ako aj druhej fázy tohto projektu. Ide o pozemky v Mlynskej doline v Bratislave určené na druhú fázu bytovej výstavby. Rovnako je súčasťou transakcie aj pozemok na Starohorskej ulici v Bratislave a areál Cvernovka na Páričkovej ulici.

„Aktíva, ktoré sme nadobudli, sú atraktívne a perspektívne. Máme konkrétne realistické plány ako v ich rozvoji pokračovať. Slovensko a najmä Bratislava je pre nás veľmi perspektívny trh,“ povedal výkonný riaditeľ JF Hamilton Group Jeremy Cristau. JF Hamilton Group sa venuje najmä prenájmu bytov. V Bratislave však predpokladá aj výstavbu niektorých rezidenčných jednotiek v Mlynskej doline a začína prípravy na projekt Cvernovka s výhľadom predaja bytových jednotiek za cenu nižšiu, ako sú aktuálne ponúkané ceny. „Táto transakcia bola dohodnutá za podmienok výhodných pre obe strany a môže byť základom oveľa širšej spolupráce našich dvoch skupín v regióne strednej a východnej Európy,“ konštatuje majiteľ Sekyra Group Luděk Sekyra.

Správa aktív bude na základe dohody odovzdaná spoločnosti Hamilton & Co, ktorá prevezme celý tím Sekyra Group v Bratislave, kým správu majetku prevezme Domus Group, ktorá je vnútropodnikovou majetkovou správcovskou spoločnosťou Hamilton & Co. Spoločnosť v SR bude spolu so súčasnou riaditeľkou Hamilton & Co Alexandrou Nemčovičovou viesť bývalý riaditeľ Sekyra Group Slovensko Peter Klima.

 
 
Autor: SITA, Dátum 16.11.2011