/en/article/19207/bratislava-henbury-poda-na-mesto-zalobu-ftacnik-ziada-o-odklad/ Bratislava: Henbury podá na mesto žalobu, Ftáčnik žiada o odklad

Bratislava: Henbury podá na mesto žalobu, Ftáčnik žiada o odklad

Investor Henbury Development chce podať žalobu v najbližších dňoch, pretože jej odkladanie by podľa hovorkyne projektu Nové PKO Marty Bujňákovej viedlo len k ďalšiemu narastaniu škôd. Primátor Milan Ftáčnik ho požiadal o odklad žaloby o dva mesiace, teda do 30. 6. „Pre mňa je to zrozumiteľný termín. Vtedy je zastupiteľstvo, na ktorom predložím poslancom návrh na rozhodnutie o budúcnosti priestoru v zmysle alternatív, ktoré vyjdú z diskusie,“ uviedol Ftáčnik. „Ja nevidím ten čas taký kritický, ako ho vidí Henbury,“ uviedol Ftáčnik.

Podľa Bujňákovej bolo snahou spoločnosti dohodnúť sa s mestom o budúcej podobe nábrežia v prospech Bratislavy, dobudovať II. etapu polyfunkčnej zóny a mestskej promenády a dosiahnuť mimosúdne vyriešenie veci. „S poľutovaním konštatujeme, že i napriek ústretovému prístupu investora doteraz nedošlo k posunu ku konštruktívnemu riešeniu veci, preto Henbury Development nevidí iné východisko, ako sa domáhať svojich nárokov súdnou cestou,“ uviedla Bujňáková.

O budúcnosti nábrežia pri Dunaji a PKO rozhodnú mestskí poslanci po verejnej diskusii občanov. Jej cieľom je, aby sa mohli k problematike vyjadriť všetci, nielen aktivisti a investor, ale aj bežní Bratislavčania. Internetovú stránku, na ktorej sa uskutoční verejná diskusia, spustí mesto 2. mája. O výslednej podobe PKO by tak mali rozhodnúť poslanci na júnovom zastupiteľstve.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 29.04.2011