/en/article/19534/firma-sherbrook-investuje-na-sliaci-30-milionov-eur/ Firma Sherbrook investuje na Sliači 30 miliónov eur

Firma Sherbrook investuje na Sliači 30 miliónov eur

Spoločnosť Sherbrook Investment Ltd. investuje na Slovensku približne 30 miliónov eur. Súkromná investičná skupina chce postaviť na Sliači terminál na uskladňovanie pohonných hmôt, mazív a olejov so skladovacom kapacitou 30 miliónov litrov. Ako uviedol vedúci organizačnej zložky zahraničnej právnej osoby spoločnosti Sherbrook Boris Čižmárik, vďaka tomuto investičnému projektu tu vznikne 60 nových pracovných miest.

Investor chce dokončiť výstavbu terminálu, ktorú zabezpečí spoločnosť Nikos Invest, v budúcom roku. „Projekt s názvom Obchodný Závod Sliač vyrastá na zelenej lúke a bude patriť medzi najmodernejšie závody na uskladňovanie a spracovanie pohonných hmôt, vrátane leteckých palív, mazív a olejov,“ dodal Čižmárik. V závode plánuje investor taktiež namiešavať biozložky do motorovej nafty a benzínov. Závod sa bude nachádzať v blízkosti letiska Sliač. Svoje služby chce preto firma v budúcnosti ponúknuť aj slovenskej leteckej doprave.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.06.2011