/en/article/19689/topolcany-v-priemyselnej-zone-by-malo-vzniknut-90-pracovnych-miest/ Topoľčany: V priemyselnej zóne by malo vzniknúť 90 pracovných miest

Topoľčany: V priemyselnej zóne by malo vzniknúť 90 pracovných miest

Do priemyselnej zóny v Topoľčanoch prichádza nový investor. Je ním nemecká spoločnosť, ktorá odkúpila pozemok od cirkvi. Ako informoval primátor Peter Baláž, zaoberá sa logistikou a montážou technologických celkov a už má prevádzku v Krušovciach pri Topoľčanoch. V priemyselnej zóne chce na ploche 5 ha postaviť dvakrát väčšiu halu, čím zvýši výrobu a zamestnanosť o asi 90 ľudí. Názov firmy ani výšku investície primátor zatiaľ nekonkretizoval.

Mesto chce budovať priemyselnú zónu, hoci vláda na jej predtým prisľúbenú podporu peniaze nenašla. Už 4. rok tu pôsobí rakúsky výrobca autosúčiastok pre pretekárske automobily Pankl Automotive Slovakia, dcérska firma koncernu Pankl Racings. Za jej závodom chce mesto postaviť novú cestu, rozšíriť zónu a prilákať ďalších investorov. „V súčasnosti pripravujeme projekty pre stavebné povolenie a vykonávacie projekty na budovanie komunikácií. Chceme to financovať z dane z nehnuteľnosti, ktorú získame od investorov,“ povedal Baláž.

Topoľčianska samospráva vyčlenila pre priemyselnú zónu 24 ha na lúke za riekou Nitra smerom na Práznovce. Viaceré pozemky v zóne patria mestu. „Verím, že sa nám podarí dotiahnuť aj ďalšieho investora, ktorý odkúpi pozemky od nás a bude kompenzovať náklady na výstavbu infraštruktúry,“ doplnil Baláž.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 28.07.2011