/en/article/20096/centrum-dunajskej-luznej-by-mali-zrevitalizovat-do-konca-aprila/ Centrum Dunajskej Lužnej by mali zrevitalizovať do konca apríla

Centrum Dunajskej Lužnej by mali zrevitalizovať do konca apríla

Do konca apríla 2012 by mali vynoviť oddychovú zónu pre deti i dospelých v Dunajskej Lužnej v okrese Senec. V obci dobudujú chodníky, zrevitalizujú detský park a zrekonštruujú športový areál. Ako uviedol starosta Štefan Jurčík, projekt by mal stáť približne 590-tisíc eur. Ak budú práce pokračovať dobre, mohli by ich ukončiť aj v predstihu do konca roka.

Peniaze na projekt obec získala z eurofondov, Dunajská Lužná sa bude na jeho financovaní podieľať 5 percentami. Obnova sa týka ulíc Vodárenská, Športová a Pekárenská, kde boli chodníky v nevyhovujúcom technickom stave. Dominantou sa stane multifunkčné ihrisko s umelou trávou ako súčasť pôvodného športového areálu na Športovej ulici. Ihrisko upravia tak, aby na jeho povrchu bolo možné hrať aj iné športy. Obnovou prejde i miestny park. Doplnia v ňom potrebný mobiliár ako lavičky a odpadkové koše, vybudujú verejné osvetlenie, zrekonštruujú a doplnia chodníky, dobudujú detské ihrisko a zrevitalizujú zeleň.

 
 
Autor: SITA, Dátum 10.10.2011