/en/article/20030/medzilaborce-do-konca-roka-chce-mesto-postavit-priemyselnu-zonu/ Medzilaborce: Do konca roka chce mesto postaviť priemyselnú zónu

Medzilaborce: Do konca roka chce mesto postaviť priemyselnú zónu

Na ploche 4,5 ha postaví mesto Medzilaborce priemyselnú zónu, na ktorú získalo viac ako 2,8 mil. € z ministerstva hospodárstva. Ako uviedol jeho primátor Ivan Solej, stavenisko odovzdali dodávateľovi prác Make Technology s.r.o. Bratislava, ktorá uspela v elektronickej aukcii. Práce sú rozplánované do februára 2012. Pri dobrých klimatických podmienkach to chcú stihnúť do konca roka. V zóne sa chcú etablovať dve firmy, ktoré by mali vytvoriť 200 až 250 pracovných miest.

Radnica už preinvestovala vyše 140 500 € na kúpu pozemkov, nehnuteľností a vypracovanie projektovej dokumentácie. Priemyselná zóna bude obsahovať prístupovú cestu, parkoviská, regulačné stanice, rozvody elektriny, plynu, pitnej vody, kanalizáciu a systém protipovodňovej ochrany.

Podľa Soleja smeruje do Medzilaboriec žilinská firma Monocrystalex SK, ktorá chce vyrábať umelý zafír využívaný pre elektrotechnický priemysel. Druhým záujemcom je firma z blízkeho regiónu P. V. Staré s.r.o. Udavské, ktorá má záujem o zriadenie stanice technickej kontroly. V okrese Medzilaborce sa miera nezamestnanosti dlhodobo pohybuje okolo 20 %. V meste žije 6 700 obyvateľov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 27.09.2011