/en/article/19990/bratislava-hruba-stavba-novej-mytnej-dokoncena-v-predstihu/ Bratislava: Hrubá stavba Novej Mýtnej dokončená v predstihu

Bratislava: Hrubá stavba Novej Mýtnej dokončená v predstihu

Hrubú stavbu polyfunkčného objektu Nová Mýtna na trojuholníku ulíc Radlinského, Mýtna a Vazovova v centre Bratislavy dokončili 12. 9., teda o tri mesiace skôr, ako bolo naplánované. Ako informoval Martin Čapo zo spoločnosti Riešime bývanie, s.r.o., ešte pred spustením predaja zaznamenali veľký záujem o byty na Novej Mýtnej. Od spustenia stránky projektu sa vraj o projekt spontánne zaujímalo vyše 150 klientov. Ako uviedol, časť parkovacích miest v garážach bude môcť využívať aj verejnosť. Ich cena ešte známa nie je, bude však zodpovedať výške cien v lokalite.

Záujemcovia si budú môcť vyberať zo 78 bytov. Podľa Čapa je možné, že bývanie bude skôr ako v plánovanom máji 2012, keďže postupujú rýchlejšie, ako pôvodne očakávali. „Dodržiavanie deklarovaného harmonogramu výstavby a jej kvality je v našom ponímaní základ nielen vo vzťahu s našimi obchodnými partnermi, ale najmä s budúcimi obyvateľmi projektu,“ povedala Karolína Bittererová, konateľka spoločnosti Team Nový Dom s.r.o. – vlastníka a zároveň stavebníka projektu.

Investície spoločnosti Team Nový Dom s.r.o. do projektu predstavujú približne 20 mil. eur. Novú Mýtnu v blízkosti Račianskeho mýta tvoria tri samostatné budovy. V objekte orientovanom do Mýtnej ulice je navrhnutá komerčná, administratívna a obytná funkcia. Objekt vo vnútrobloku zahŕňa komerčnú a obytnú funkciu, objekt z Radlinského komerčnú a obytnú funkciu. S výstavbou projektu sa začalo v októbri 2010.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.09.2011