/en/article/20246/holcim-a-vsh-vytvoria-na-slovensku-jednu-spolocnost/ Holcim a VSH vytvoria na Slovensku jednu spoločnosť

Holcim a VSH vytvoria na Slovensku jednu spoločnosť

Spoločnosť Holcim (Slovensko), a.s. v Rohožníku začala proces integrácie s firmou Východoslovenské stavebné hmoty, a.s. (VSH) v Turni nad Bodvou. Obe firmy zatiaľ budú naďalej pôsobiť samostatne s vlastnými riadiacimi orgánmi, no v blízkej budúcnosti majú vytvoriť jednu spoločnosť. Ako informoval Holcim, protimonopolné úrady v SR, Maďarsku a Rakúsku predtým odsúhlasili zvýšenie majetkového podielu skupiny Holcim vo VSH. Predseda predstavenstva Holcimu na Slovensku Alan Šišinački sa stal predsedom predstavenstva VSH.

Týmto krokom si skupina Holcim ďalej posilňuje svoju pozíciu na Slovensku. „VSH a Holcim Slovensko budú spolupracovať ako partneri a učiť sa jeden od druhého s jasným cieľom – byť ešte väčším prínosom pre zamestnancov, zákazníkov, dodávateľov a regióny, v ktorých pôsobíme. Výsledkom bude vedúci slovenský dodávateľ stavebných materiálov a služieb s viac ako tisíckou zamestnancov, 2 cementárňami, sieťou betonární a štrkovní po celom Slovensku,“ uviedol Šišinački.

Hlavným cieľom oboch firiem do vytvorenia 1 spoločnosti je dosiahnuť plánované finančné a podnikateľské výsledky v tomto roku. Súčasné zmeny nemajú žiaden vplyv na platné zmluvné vzťahy so zamestnancami, zákazníkmi či dodávateľmi. Integrácia firiem sa spočiatku zameria na postupné budovanie spoločných informačných systémov a zavádzanie štandardov spoločnosti Holcim vo financiách, bezpečnosti či ochrane zdravia pri práci.

 
 
Autor: SITA, Dátum 04.11.2011