/en/article/20261/bratislava-ruzinovski-poslanci-o-pozemkoch-pre-in-develop/ Bratislava: Ružinovskí poslanci o pozemkoch pre In Develop

Bratislava: Ružinovskí poslanci o pozemkoch pre In Develop

Poslanci bratislavskej mestskej časti Ružinov na zastupiteľstve prerokujú prenájom pozemkov v Trnávke spoločnosti In Develop, s.r.o. Ako uvádza materiál, firma potrebuje od mestskej časti vyše 400 m2 na parkovisko pre stavbu bytového domu na ulici Na križovatkách. Podľa návrhu, ktorý bude predložený poslancom, by mal investor získať pozemok do prenájmu na dobu neurčitú za 30 eur za m2 a rok, spolu za 12 690 eur ročne.

Ako informovala hovorkyňa mestskej časti Miroslava Štrosová, pred 3 rokmi chcela firma Vazex stavať na ulici Na križovatkách bytové domy so 4 až 6 podlažiami. Obyvatelia okolitých rodinných domov sa v územnom konaní proti zámeru odvolali. Napokon v roku 2008 podpísali s investorom zmluvu, na základe ktorej im sľúbil počet podlaží znížiť zo 6 na 4 a zo 4 na 2. „O súčasnom investorovi In Develop obyvatelia vravia, že s nimi nekomunikuje a snaží sa obísť dohodu, ktorá mala platiť aj po zmene vlastníckych vzťahov. Navyše poukazujú na personálne prepojenie predchádzajúceho a súčasného vlastníka pozemkov, na ktorých majú vyrásť domy,“ uviedla ružinovská hovorkyňa.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.11.2011