/en/article/20286/zaujem-investovat-v-presove-maju-zahranicne-strojarske-firmy/ Záujem investovať v Prešove majú zahraničné strojárske firmy

Záujem investovať v Prešove majú zahraničné strojárske firmy

O investovanie v Prešove či jeho blízkom okolí majú záujem holandské, nemecké, belgické i francúzske firmy pôsobiace v oblasti strojárskej výroby. Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, s primátorom Prešova Pavlom Hagyarim o tom rokovali honorárny konzul Holandského kráľovstva v SR Matúš Murajda a honorárny konzul Belgického kráľovstva na Slovensku Dany R. E. Rottiers. V prípade úspešnej realizácie plánovaných investícií by v Prešove pribudlo vyše 1 000 pracovných miest.

Ide o 4 projekty, z ktorých dva čakajú na investičné stimuly. „Vzhľadom na dohodu o mlčanlivosti zainteresovaných strán nie je možné konkretizovať miesto tejto investície. Podľa slov primátora by však nešlo o priemyselný park IPZ Prešov-Záborské,“ uviedla Kmetóny Gazdová. Ďalej konkretizovala, že ak by rozhodnutie o štátnej pomoci bolo pozitívne, v priebehu 2. štvrťroka 2012 by sa mohlo začať s výstavbou haly a reálnu strojársku výrobu by odštartovali začiatkom roka 2013.

Mesto urobí všetko pre to, aby do Prešova prišlo čo najviac investorov, čo by znamenalo viac nových pracovných miest a zároveň postupné zvyšovanie úrovne celého regiónu, skonštatovala hovorkyňa.

 
 
Autor: SITA, Dátum 11.11.2011