/en/article/20352/ministri-odsuhlasili-investorom-vyse-45-milionov-eur/ Ministri odsúhlasili investorom vyše 45 miliónov eur

Ministri odsúhlasili investorom vyše 45 miliónov eur

Vládny kabinet schválil poskytnutie investičných stimulov pre 9 investorov. Tí tak na svoje projekty dostanú od štátu v rôznych formách pomoc vo výške takmer 45,8 mil. eur. Spoločnosti, ktorým ministri schválili poskytnutie štátnej pomoci, by mali vďaka svojim projektom preinvestovať v SR 245 mil. eur. Investori by mali vytvoriť vyše 1 500 nových pracovných miest.

Continental Matador Rubber chce vo svojom púchovskom závode investovať 153,34 mil. eur do modernizácie a rozšírenia výroby radiálnych pneumatík pre osobné motorové vozidlá. Gallai&Wolff plánuje postaviť v obci Klenovec, v okrese Rimavská Sobota, závod na výrobu mostných ložísk a mostných dilatačných záverov. Secop chce v Zlatých Moravciach zaviesť výrobu technológií na výrobu komponentov, obalov kompresora a montáže kompresora. Aspel Slovakia rozšíri svoj podnik v Kežmarku, kde vyrába plastové výlisky pre automobilový priemysel. Rozšíriť svoj závod na výrobu plastových výlisok tu chce aj Plastiflex Slovakia.

Celltex Hygiene plánuje postaviť prevádzku na výrobu dámskych hygienických vložiek v priemyselnom parku v Rožňave. Johnson Controls International chce rozšíriť svoj závod v Námestove, kde by mal ročne vyrábať vyše 2,6 mil. plošných dosiek určených na export. Behr Slovakia, ktorej vlastníkom je nemecká firma Behr GmbH&Co.KG, tu plánuje preinvestovať do výstavby závodu na výrobu modulov na recirkuláciu výfukových plynov pre naftové motory vyše 14 mil. eur. Sungwoo Hitech Slovakia plánuje rozšíriť svoj závod v Žiline, kde vyrába karosérie pre automobilový priemysel. Celkovo by mala do toho investovať vyše 13,8 mil. eur.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.11.2011