/en/article/20297/lipany-obchvat-mesta-uz-funguje-odlahci-dopravu-v-meste/ Lipany: Obchvat mesta už funguje – odľahčí dopravu v meste

Lipany: Obchvat mesta už funguje – odľahčí dopravu v meste

Minister dopravy Ján Figeľ otvoril cestu I/68 Lipany, ktorá odľahčuje dopravu v meste a presúva ju z centra na jeho okraj. Obchvat merajúci 1 750 m je dôležitý aj preto, lebo mesto bolo veľmi preťažené tranzitnou dopravou. V špičke tadiaľto prechádzalo viac áut než majú Lipany obyvateľov. Prínosom je aj odstránenie príčiny častých dopravných kolízií a dopravných zápch. Vybudovanie tejto cesty významne prispieva k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v meste Lipany, ako aj k zlepšeniu životného prostredia a kvality života jeho obyvateľov.

Správca ciest I. triedy, Slovenská správa ciest, podpísal zmluvu o výstavbe obchvatu Lipian v celkovej hodnote 8 mil. eur s DPH s považskobystrickou firmou HANT BA DS v marci 2006. Cena stavby bola 6 427 956 eur. Súčasťou obchvatu sú dva mosty, kruhový objazd, oporné múry a cestná kanalizácia, vrátane odlučovačov ropných látok.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 15.11.2011