/en/article/20388/banska-bystrica-obchodne-centrum-europa-sa-zrejme-rozrastie/ Banská Bystrica: Obchodné centrum Europa sa zrejme rozrastie

Banská Bystrica: Obchodné centrum Europa sa zrejme rozrastie

Obchodné centrum Europa Shopping Center v Banskej Bystrici sa zrejme rozrastie. Spoločnosť VAV invest totiž plánuje realizovať za vyše 51 mil. eur projekt Europa 2. „Zámerom je postupné dobudovanie vnútromestského homogénneho celku s obchodnou, kultúrno-spoločenskou a športovorelaxačnou funkciou, s nadväznosťou na existujúce objekty Europa Shopping Center a Europa Business Center a historické centrum mesta,“ uviedla spoločnosť vo svojom investičnom zámere.

Investor chce realizovať projekt v 2 etapách. V 1. uvažuje s výstavbou objektu Europa 2 v priamej nadväznosti na existujúce objekty Europa Shopping Center a Europa Business Center. V 2. je ako vertikálne pokračovanie hlavného objektu Europa 2 navrhnutá výstavba objektov administratívy, viacúčelovej haly, galérie a výstavných priestorov. S výstavbou 1. etapy chce začať v marci 2012, ukončiť ju plánuje o rok neskôr. 2. etapu by mal realizovať od roku 2014 do roku 2016.

Obchodno-kultúrne a spoločenské centrum by sa malo rozprestierať na ploche takmer 37-tisíc m2. Poskytnúť by malo vyše 16-tisíc m2 pre obchod a vyše 9-tisíc m2 pre administratívu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 30.11.2011