/en/article/20503/levice-indicky-investor-zamestna-v-priemyselnej-zone-100-ludi/ Levice: Indický investor zamestná v priemyselnej zóne 100 ľudí

Levice: Indický investor zamestná v priemyselnej zóne 100 ľudí

V priemyselnej zóne v Leviciach sa etabluje investor z Indie, ktorý vyrába plastové obaly. Svoj závod chce začať stavať v roku 2012, v prvej fáze zamestná 40 až 100 ľudí. V súčasnosti pôsobí u talianskej firmy Serioplast, ktorá tiež vyrába plastové obaly. „Keďže mu tento priestor nestačí, začali sme rokovanie o výstavbe novej haly. Aj Serioplastu výroba narastá, do roka a pol odtiaľ musia odísť tak či tak, takže to bude úplne samostatná fabrika,“ informoval primátor Levíc Štefan Mišák. Ako dodal, k dispozícii je už pozemok aj komunikácia, na ktorú bude výjazd z nového závodu.

V priemyselnej zóne sa doteraz etablovali investori Nefab Packaging, Globo Eastern Europe, Leaf Slovakia, Alcan Slovensko Extrusions, Arden Equipment Slovakia, Camfil Farr, ZF Sachs, Slovintegra Energy, Adato, Trio Pack Plastic a talianske firmy Serioplast, Scandolara Tub-Est a Safosa, ktorá kúpila firmu de Miclén. Firmy spolu vytvorili okolo 1 700 pracovných miest, do dvoch rokov by toto číslo malo stúpnuť na viac ako dvetisíc.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.12.2011