/en/article/20587/v-liptovskom-mikulasi-schvalili-pozemok-pre-francuzskeho-investora/ V Liptovskom Mikuláši schválili pozemok pre francúzskeho investora

V Liptovskom Mikuláši schválili pozemok pre francúzskeho investora

Poslanci mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši schválili predaj pozemku pre francúzskeho investora Gergonne Industrie. Potvrdil to hovorca mesta Peter Lehotský. Ide o pozemok s plochou 2 150 m2 v priemyselnej zóne. „Spoločnosť chce kúpou sceliť susedné pozemky s cieľom realizovať investičný zámer. Ním je výstavba výrobnej a skladovej haly,“ vysvetlil primátor Alexander Slafkovský. Poslanci schválili predaj za kúpnu cenu 38 700 eur, to znamená 18 eur za m2. „Cena je takmer o 2 eurá vyššia ako súdnoznalecká. Spoločnosť plánuje v meste vytvoriť približne 50 pracovných miest v horizonte troch rokov,“ dodal primátor.

„V kúpnej zmluve bude dohodnuté, že kupujúci začne výstavbu v súlade s ÚP mesta do 2 rokov od rozhodnutia o povolení vkladu kúpnej zmluvy. V prípade, že nebude dodržaná táto podmienka, mesto si môže do 4 rokov uplatniť právo na spätný predaj za rovnakú kúpnu cenu,“ dodala Blanka Hliničanová z radnice. Dcérska spoločnosť Gergonne Industrie pôsobí v Mikuláši už 5 rokov a vyrába komponenty pre automobily. Zamestnáva približne 50 ľudí.

 
 
Autor: SITA, Dátum 13.01.2012