/en/article/20947/levice-mesto-hlada-strategickeho-partnera-pre-kupalisko-margita-ilona/ Levice: Mesto hľadá strategického partnera pre kúpalisko Margita – Ilona

Levice: Mesto hľadá strategického partnera pre kúpalisko Margita – Ilona

Mesto Levice hľadá strategického partnera, ktorý by pretvoril kúpalisko Margita – Ilona na moderný akvapark. Ako povedal primátor Štefan Mišák, ten by mohol vyhĺbiť nový vrt s teplejšou vodou, zastrešiť bazény, vybudovať rôzne atrakcie a tiež kvalitnejšie ubytovacie kapacity. „Snažíme sa nájsť investora, ktorý by vstúpil do partnerstva s mestom. Formu spolupráce dohodneme s konkrétnym záujemcom, keď sa nám prihlási, ale pozemky by sme nechceli predávať,“ povedal Mišák.

Komplex Margita – Ilona pozostáva z 2 častí. Kúpalisko Margita – Ilona patrí mestu a v súčasnosti pozostáva zo 4 bazénov, kempingu, športovísk a reštaurácií. Ročná návštevnosť je zhruba 50-tisíc, v kempingu je to 2 500 ľudí. Bazény zásobuje voda z 2 termálnych vrtov, jej teplota je 25 °C. Kúpele Margita vznikli v roku 1936 a dnes ich vlastní spoločnosť Proma, s.r.o. Žilina. Mesto by chcelo svoju časť areálu dostavať na akvapark, v druhej časti by mal vzniknúť športovo-ubytovací areál s doplnkovými službami.

Firma vypracovala štúdiu na využitie areálu. Tá počíta s ubytovacím komplexom s 256 lôžkami a 108 parkovacími miestami, relax a wellness centrom. Vzniknúť by tu mali aj športové plochy – tenisový kurt, hádzanárske a detské ihrisko, 18-jamkový minigolf či bežecké trasy na areálových chodníkoch a nábrežnej promenáde. Podľa spracovanej architektonickej a urbanistickej štúdie sa výška investície predpokladá do 15 miliónov €. Z celkovej plochy areálu 17,8 ha je na predaj pripravených 5,8 ha, a to za cenu 22 €/m2 bez DPH. V cene je letný bazén, ktorý si vyžaduje obnovu, bufet a prevádzková budova, sociálne zariadenia či spomínaná štúdia.

 
 
Autor: SITA/jup, Dátum 16.03.2012