/en/article/20682/bratislava-kedy-zacnu-stavat-predstanicne-namestie-nie-je-zname/ Bratislava: Kedy začnú stavať Predstaničné námestie, nie je známe

Bratislava: Kedy začnú stavať Predstaničné námestie, nie je známe

Presný termín spustenia výstavby Predstaničného námestia v Bratislave zatiaľ nie je známy. Ako informovala mediálna zástupkyňa I.P.R. Slovakia Mária Adamová, spoločnosť pracuje na finálnej dokumentácii nevyhnutnej na udelenie stavebných povolení. Tých bude vyše 20. „Ide o rozsiahlu prácu, ktorá síce pre bežnú verejnosť nie je viditeľná, pre projekt je však v tejto chvíli kľúčová,“ uviedla Adamová. Udelenie stavebných povolení podľa nej závisí aj od toho, ako rýchlo budú oprávnené úrady rozhodovať. Ako spresnila, vlani firma preinvestovala v rámci projektu viac než 1 milión €. „Momentálne plánujeme preinvestovať ďalší milión do prípravy dokumentácie na vydanie povolení,“ dodala.

Na projekte nového Predstaničného námestia pracuje investor už zhruba 10 rokov. Budovu hlavnej železničnej stanice v Bratislave by mal prestavať do pôvodného stavu podľa návrhu architekta Ferenca Pfaffa z roku 1905. Pribudnúť by mala nová staničná hala, na námestí by mali vyrásť obchodné a administratívne centrá i hotel.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 31.01.2012