/en/article/20714/gewis-slovakia-chce-presunut-cast-vyroby-do-prievidze/ GeWiS Slovakia chce presunúť časť výroby do Prievidze

GeWiS Slovakia chce presunúť časť výroby do Prievidze

Spoločnosť GeWiS Slovakia, s.r.o. sídliaca momentálne v Handlovej plánuje časť výroby presunúť do Prievidze. „Vzhľadom na nástup nových projektov sme sa rozhodli presmerovať časť výroby do okresného mesta,“ uviedla asistentka konateľa firmy Janka Mikušková. Nové pracovné miesta síce nevzniknú, firma len postupne presunie pracovníkov z Handlovej do nového závodu s kapacitou 450 miest. Ako však asistentka informovala, pracovné pozície obsadzujú priebežne. Môže za to fluktuácia zamestnancov aj nové projekty, do ktorých sa firma púšťa.

Podľa zámeru, ktorý investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie, chce GeWiS Slovakia v marci 2012 spustiť výrobu v priestoroch, kde sídlila Yazaki Slovakia. Tie už podnik z Handlovej vlastní. Náklady na stavbu sú približne 2 milióny €. Pôvodné montážne priestory chce firma využiť na výrobu kovových komponentov do osobných automobilov, poľnohospodárskych strojov a elektrotechnických zariadení. Celková výmera pozemku je 60 156 m2.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 06.02.2012