/en/article/20871/topolcany-dvaja-novi-investori-zamestnaju-viac-ako-600-ludi/ Topoľčany: Dvaja noví investori zamestnajú viac ako 600 ľudí

Topoľčany: Dvaja noví investori zamestnajú viac ako 600 ľudí

Dvaja investori zamestnajú v Topoľčanoch vyše 600 ľudí. V priemyselnej zóne si začínajú stavať svoje závody nemecká firma Logis – Brückner a ZKW Slovakia, ktorej materská firma je z Rakúska. Obe už v Topoľčanoch a okolí pôsobia. Ako povedal primátor Topoľčian Peter Baláž, Logis – Brückner v súčasnosti robí prvé sondážne práce a geologický prieskum. Bude tu montovať baliace linky na výrobu plastových fólií a vrecúšok a exportovať ich do zaoceánskych krajín. „Bude to veľká hala okolo 1,5 ha, čiže aj z hľadiska dane z nehnuteľnosti je to veľmi zaujímavé. Pozostávať bude z 8 lodí a v každej bude prebiehať montáž jednej linky,“ povedal Baláž.

Spoločnosť ZKW Slovakia vyrába svietidlá do automobilov v Krušovciach pri Topoľčanoch. Nová hala bude mať rozlohu približne 0,5 ha. Firma deklaruje, že tu vznikne 300 nových pracovných miest, uviedol primátor. Výstavba oboch závodov by sa podľa neho mala skončiť do konca tohto roka.

Mesto Topoľčany sa snaží budovať priemyselnú zónu napriek tomu, že štát na jej podporu peniaze nenašiel. Zatiaľ v nej pôsobí rakúsky výrobca autosúčiastok pre pretekárske automobily Pankl Automotive Slovakia, dcérska firma koncernu Pankl Racings. Mesto v súčasnosti pripravuje cestu, inžinierske siete aj ďalšie pozemky pre nových investorov, s celkovou rozlohou 70 ha.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 05.03.2012