/en/article/20410/nitra-mesto-kupilo-pozemky-pod-cestu-v-priemyselnom-parku/ Nitra: Mesto kúpilo pozemky pod cestu v priemyselnom parku

Nitra: Mesto kúpilo pozemky pod cestu v priemyselnom parku

Mesto Nitra kúpilo pozemky v Priemyselnom parku (PP) Sever v Dražovciach, na ktorých vznikne nová cesta. Odsúhlasili to mestskí poslanci. Spoločnosť Nitra Invest, ktorej patrí väčšina pozemkov v PP a tiež firma Foxconn Slovakia, ich predali mestu za symbolické euro. Nová komunikácia prepojí PP s rýchlostnou komunikáciou R1. Jej výstavba sa má začať na jar 2012 a hotová by mala byť do konca budúceho roka. Treba ešte získať stavebné povolenie a verejnou súťažou vybrať dodávateľa stavby.

Samospráva na cestu získala z ministerstva hospodárstva dotáciu 3,6 milióna eur. Výstavbu zastrešuje na základe mandátnej zmluvy s mestom dcérska spoločnosť ministerstva hospodárstva MH Invest. Nová komunikácia odľahčí komunikáciu z Nitry do Topoľčian cez Dražovce a prospešná má byť pre investorov i zamestnancov PP. Povedie okolo závodu Foxconn Slovakia, nástupcu Sony a cez okružnú križovatku vyústi na rýchlostnú komunikáciu R1. Cesta zároveň spojí PP s územím, na ktorom má v budúcnosti vyrásť nová mestská štvrť Párovské Lúky. „Naša snaha je zabezpečiť, aby to pripojenie bolo urobené, bol to prísľub MH ešte firme Sony. Ministerstvo nám dalo dotáciu s podmienkou, že to bude realizovať MH Invest,“ povedal primátor Jozef Dvonč.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.12.2011