/en/article/20720/kosice-onkologicky-ustav-zrekonstruovali-za-9-milionov-eur/ Košice: Onkologický ústav zrekonštruovali za 9 miliónov eur

Košice: Onkologický ústav zrekonštruovali za 9 miliónov eur

Východoslovenský onkologický ústav (VOUS) Košice otvoril zrekonštruované priestory aj novú nadstavbu. Ako uviedol riaditeľ ústavu Miroslav Jakubek, prestavba stála 9 miliónov € a bola rozdelená na 2 etapy. Prvá sa začala v roku 2008 a druhá v roku 2010. V starej časti obnovili 3 poschodia. Komplexne zrekonštruovali celý objekt, lôžkovú aj ambulantná časť, izby pre pacientov sú lepšie vybavené a klimatizované. Budova z roku 1932, ktorá niesla názov Masarykov sociálny dom, patrí medzi pamiatkovo chránené objekty.

Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik ocenil, že rekonštrukciu financoval Východoslovenský onkologický ústav (VOUS) Košice z vlastných zdrojov. Komplexná obnova podstatne zlepšila podmienky nielen pre pacientov, ale aj pre lekárov. Ústav má 176 lôžok a v súčasnosti dve oddelenia. Už v zimných mesiacoch sa do nových priestorov sťahovali pacienti oddelenia radiačnej onkológie a po nich sa postupne presťahovala aj celá ambulantná časť.

 
 
Autor: SITA, Dátum 07.02.2012