/en/article/20738/bratislava-kladne-stanovisko-k-vystavbe-v-zatoke-je-platne/ Bratislava: Kladné stanovisko k výstavbe v zátoke je platné

Bratislava: Kladné stanovisko k výstavbe v zátoke je platné

Kladné záväzné stanovisko hlavného mesta v súvislosti s výstavbou v Karloveskej zátoke, ktoré podpísal ešte bývalý primátor Bratislavy, je platné a nie je ho možné zmeniť alebo zrušiť. Uviedol to hovorca súčasného primátora Ľubomír Andrassy. Andrej Ďurkovský podľa neho vydal za mesto stanovisko, ktoré konštatuje, že investičný projekt v zátoke je v súlade s platným ÚP hlavného mesta.

Primátor ako verejný predstaviteľ podľa hovorcu nemôže zmeniť stanovisko na základe svojho pocitu, ak chce zachovať systém právnej istoty. Ako ďalej Andrassy, povedal, záväzné stanovisko mesta je dôležitý dokument, potrebný pri územnom rozhodovaní. Aby stavebný úrad mohol vydať rozhodnutie, potrebuje vyjadrenie kompetentných inštitúcií, akým je aj záväzné stanovisko mesta. Stanovisko hovorí o tom, či plánovaný projekt zohľadňuje všetky kritériá definované ÚP pre dané územie.

J&T Real Estate plánuje v lokalite výstavbu – tá sa však nepáči aktivistom, ktorí proti nej zorganizovali ešte vlani petíciu s viac ako 5 000 podpismi. Petíciu s viac ako 6 100 podpismi zorganizovala aj developerská spoločnosť, v ktorej sa podľa jej hovorkyne Kataríny Krajňákovej ľudia vyjadrili za dostavbu ďalšieho objektu, rozšírenie verejného priestranstva a doplnenie športových aktivít v lokalite.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 09.02.2012