/en/article/20625/nitra-o-vystavbu-akvaparku-sa-zaujima-arabsky-investor/ Nitra: O výstavbu akvaparku sa zaujíma arabský investor

Nitra: O výstavbu akvaparku sa zaujíma arabský investor

V Nitre by mal vyrásť akvapark. Usiluje sa o to mesto, ktoré chce pre projekt nájsť strategického partnera zo súkromného sektora. O jeho výstavbu sa momentálne zaujíma investor zo Saudskej Arábie, informoval Andrej Jančovič z nitrianskeho magistrátu. „Projekt je zaregistrovaný aj v databáze projektov pre cestovný ruch agentúry SARIO, ktorá touto cestou hľadá investičného partnera,“ dodal Jančovič. Za mesto potenciálnych investorov zháňa dcérska mestská spoločnosť Nitrianska investičná, s.r.o. Magistrát má k projektu Vodný svet Nitra vypracovanú štúdiu. „Predpokladané investičné výdavky sú 24 miliónov €,“ povedal Jančovič.

Pred časom samospráva presadzovala ako priestor vhodný na výstavbu akvaparku existujúce letné kúpalisko, ktoré by sa dobudovalo a rozšírilo o ďalšie atrakcie. Problémom je, že v jeho blízkosti sa nenachádza termálny prameň. Vedenie mesta najnovšie hovorí o vybudovaní vodného sveta v areáli bývalej kafilérie v Krškanoch. Všetko však bude závisieť od toho, či sa podarí nájsť investor, pretože samospráva na tento zámer vlastné financie nemá.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.01.2012