/en/article/21227/prologis-odstartoval-vo-svojom-parku-spekulativnu-vystavbu/ Prologis odštartoval vo svojom parku špekulatívnu výstavbu

Prologis odštartoval vo svojom parku špekulatívnu výstavbu

Spoločnosť Prologis odštartovala špekulatívnu výstavbu s rozlohou 47 tisíc. metrov štvorcových vo svojom distribučnom parku neďaleko Bratislavy. Výstavbu rozdelila spoločnosť do dvoch fáz, pričom v prvej postaví 24,5 tisíc metrov štvorcových. Dokončenie prvej fázy, ktorej výstavba odštartovala v marci tohto roku, je naplánované na tretí kvartál 2012. "Naše portfólio je na 100 % prenajaté, všetky zariadenia sú využité a naši zákazníci stále prejavujú veľký záujem o Prologis Park Bratislava. Rozhodli sme sa urobiť krok vpred, smerom k špekulatívnej výstavbe,“ uviedol viceprezident a marketofficer spoločnosti Prologis pre Českú republiku a Slovensko Martin Polák. Súčasnú situáciu, keď má Slovensko najnižšiu mieru neobsadenosti priemyselných nehnuteľností v strednej Európe, vníma Prologis ako možnosť rozšíriť portfólio svojich klientov.

Prologis Park Bratislava sa v súčasnosti skladá zo šiestich distribučných zariadení s rozlohou 183 tisíc metrov štvorcových. Kapacita parku tak umožňuje umiestniť ďalšie dve budovy s rozlohou 100 tisíc štvorcových metrov. Prologis sa na Slovensku skladá z troch distribučných parkov v Senci, Novom Meste nad Váhom a v Galante (Gáň) s celkovou rozlohou viac ako 404 tisíc metrov štvorcových.

 
 
Autor: SITA, Dátum 16.05.2012