/en/article/24241/vedla-digital-parku-postavi-penta-parkovaci-dom/ Vedľa Digital Parku postaví Penta parkovací dom

Vedľa Digital Parku postaví Penta parkovací dom

Parkovanie v petržalskom administratívnom komplexe Digital Park sa má zlepšiť. Investičná skupina Penta, ktorá je developerom i vlastníkom všetkých troch fáz tohto projektu, chce hneď vedľa postaviť samostatne stojaci garážový dom.

Podľa dokumentov predložených štátnym orgánom sa bude nachádzať na mieste súčasného povrchového parkoviska vedľa tretej fázy pri čerpacej stanici OMV. Objekt má mať 1 podzemné a 6 alebo 7 nadzemných podlaží podľa zvoleného variantu a priniesť 261 alebo 296 parkovacích miest. V súčasnosti je tu 76 stojísk.

Investor hovorí o architektonicky jednoduchej stavbe, pôdorysne je projekt podobný druhej a tretej fáze Digital Parku, avšak otočený kolmo. Spolu s čiastočne transparentnou fasádou má nadviazať na kancelársky komplex. Vjazd má byť priamo pri kanceláriách, výjazd potom smeruje k pumpe. Spoločnosť hovorí o štarte výstavby v lete budúceho roka a dokončení v jeho závere. Náklady sa majú pohybovať na úrovni 2,8 až 3 milióny eur, vzhľadom na rané štádium príprav však ide o predbežné čísla a nemožno ich brať ako záväzné. Viac na: http://reality.etrend.sk/…aci-dom.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 01.12.2015