/en/article/24461/danubia-park-dostal-prve-povolenie-cunovo-sa-odvola/ Danubia Park dostal prvé povolenie, Čunovo sa odvolá

Danubia Park dostal prvé povolenie, Čunovo sa odvolá

Nový športovo-rekreačný areál Danubia Park získal územné rozhodnutie. Projekt strediska na Dunaji za 45 miliónov eur vyvoláva od začiatku rozpory. Bratislavská mestská časť Čunovo, na ktorej území leží, minulý rok žiadosť o rozhodnutie zamietla. Právomoc si potom vyhradil Okresný úrad Bratislava, ktorý teraz prvú etapu schválil.

Spoločnosť Danubia Invest plánuje na brehu Dunaja postaviť na ploche 220 hektárov aquapark, prístav s klubmi pre vodné športy, ihriská, nové cyklotrasy, rekreačné bývanie a prírodovedný park. Počas desiatich rokov príprav do projektu investovala takmer 10 miliónov eur. Pozemky má prenajaté od štátneho podniku Vodohospodárska výstavba do roku 2106.

Projekt mal pôvodne obsahovať aj golfové ihrisko, čo by si však vyžiadalo zmenu územného plánu. Investor preto prvý zámer zredukoval a súčasný projekt predstavil na jeseň 2013. O rok získal kladné záväzné stanovisko mesta, proti ktorému následne podal protest prokurátor. Mesto ho stále posudzuje.

Zrušenie záväzného stanoviska žiadala aj mestská časť. O projekte tvrdí, že je v rozpore s územným plánom a rozhodnutiami vlády o športovo-rekreačnom využití lokality. Podľa nej je zameraný na výstavbu objektov na dočasné bývanie a požadovaná funkcia športu a rekreácie je skôr doplnková.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…-odvola.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 29.02.2016