/en/article/24376/startuje-predaj-podunajskej-brany-okrem-151-pozemkov-prinesie-aj-park/ Štartuje predaj Podunajskej brány, okrem 151 pozemkov prinesie aj park

Štartuje predaj Podunajskej brány, okrem 151 pozemkov prinesie aj park

Vstup do hlavného mesta z juhovýchodného smeru z Dunajskej Stredy sa zmení. Hneď na začiatku Bratislavy sa totiž počíta s výstavbou novej obytnej zóny rodinných domov s parkom i občianskou vybavenosťou pod názvom Podunajská brána. Developermi sú investičný klub G4 a Tatra Real.

Projekt s veľkosťou viac ako 18 hektárov vyrastie na rozhraní ulíc Družobná a Hydinárska po pravej strane v smere jazdy do centra metropoly. Prinesie 151 stavebných pozemkov pre individuálnu výstavbu rodinných domov. Ich oficiálny predaj i reklamnú kampaň spúšťajú v týchto dňoch, predpredaj bežal už dlhšie.

Jednotlivé pozemky majú výmeru od 4,5 po 9 árov a obmedzenia pri výstavbe ako sú napríklad odstupové vzdialenosti sa riadia pravidlami mestskej časti. Cena dosahuje 158 eur/m2 vrátane DPH. V súčasnosti je zhruba tretina voľná, ďalšia tretina predaná a zvyšok pôjde do predaja neskôr.

Stredom projektu má ísť zelená aleja určená pre peších a nadväzujúca na park južnej časti zóny. Okrem toho sa počíta s viac než 30-tisíc m2 občianskej vybavenosti, podľa informácií TREND Reality ale ešte nie je známy termín štartu výstavby týchto objektov či ich konkrétna podoba.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…aj-park.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 26.01.2016