/en/article/17743/petrzalka-city-caka-na-stavebne-povolenie-pre-1-etapu/ Petržalka City čaká na stavebné povolenie pre 1. etapu

Petržalka City čaká na stavebné povolenie pre 1. etapu

Projekt multifunkčného centra Petržalka City čaká na vydanie stavebného povolenia pre jeho I. etapu. Celé centrum by za pôvodne odhadovaných 400 miliónov eur malo vzniknúť na ploche 22 ha v lokalite ohraničenej Rusovskou cestou, Romanovou, Hálovou a Gessayovou ulicou a korytom Chorvátskeho ramena. I. etapa by mala byť podľa člena predstavenstva Petržalka City Štefana Koluša pripravená začiatkom roka 2011, ukončenie sa odhaduje na rok 2013.

Pôvodne sa malo začať s výstavbou v roku 2008, potom na prelome rokov 2009 a 2010, ani tento termín sa nenaplnil. Projekt už dlhší čas do značnej miery brzdí aj plánovaný nosný dopravný systém MHD v Petržalke, ktorého nedoriešenosť značne spomaľuje aj obstarávania príslušných územno-plánovacích dokumentácií. Súčasťou moderného centra Petržalky by mali byť byty, hotel, reštaurácie, priestory pre obchody a služby a objekty na spoločenské i športové aktivity.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.09.2010