/en/article/18761/bratislava-elektricka-do-petrzalky-mze-premavat-od-konca-roka-2013/ Bratislava: Električka do Petržalky môže premávať od konca roka 2013

Bratislava: Električka do Petržalky môže premávať od konca roka 2013

Hlavné mesto sa uchádza o 250 miliónov eur z Operačného programu Doprava, za ktoré by chcelo postaviť koľajovú trať z Janíkovho dvora v Petržalke na Šafárikovo námestie. „Už by sme mali uzavrieť tú diskusiu, prijať rozhodnutie a potom to rozhodnutie realizovať. Sme veľmi blízko tomu, že budeme mať možnosť postaviť koľajovú trať a opraviť Starý Most,“ uviedol primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Realizácia projektu je rozdelená do 2 etáp. Prvou je prepojenie Šafárikovho námestia až po Bosákovu s povrchovým vedením trate. Celý tento úsek vrátane rekonštrukcie Starého Mosta by mohol byť podľa Ftáčnika zrealizovaný do konca roku 2013. Starý Most by mal slúžiť len verejnej hromadnej doprave. Počas prvej etapy by sa dokumentačne pripravovala časť druhá, úsek Bosákova – Janíkov dvor. Tá by bola pripravená do konca roku 2013 a jej realizácia by bola v rokoch 2013 až 2015.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.02.2011