/en/article/19486/suma-na-rekonstrukciu-sudu-v-banskej-bystrici-sa-zvysi/ Suma na rekonštrukciu súdu v Banskej Bystrici sa zvýši

Suma na rekonštrukciu súdu v Banskej Bystrici sa zvýši

Vláda SR súhlasila so zvýšením sumy na rekonštrukciu a modernizáciu budovy Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Suma 6 025 184 eur, ktorá vzišla zo súťaže, zahrňovala náklady na vypracovanie projektu, stavebné práce, reštaurátorské a umelecko-remeselné práce, stavebný dozor a koordináciu bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Keďže rekonštrukcia bola rozložená na 4 roky, v zmluvách o dielo na stavebné práce a reštaurátorské práce sa uplatnili indexy vydávané štvrťročne Štatistickým úradom SR, ktoré zohľadňujú úpravy ceny o preukázateľné zvýšenie ekonomicky oprávnených nákladov verejnej práce. Samotným prerušením prác a predĺžením výstavby sa cena diela zvýšila na 6 724 600 eur, teda o 11,07 %. Nepredvídané skutočnosti, ktoré sa počas náročnej obnovy vyskytli a nebolo ich možné predpokladať pri vypracovaní projektu, vyvolali práce navyše.

 
 
Autor: SITA, Dátum 16.06.2011