/en/article/18232/banska-bystrica-z-byvalej-textilky-polyfunkcny-komplex/ Banská Bystrica: Z bývalej textilky polyfunkčný komplex

Banská Bystrica: Z bývalej textilky polyfunkčný komplex

Areál bývalej textilnej fabriky Slovenka v širšom centre Banskej Bystrice sa od začiatku roka 2011 začne meniť na polyfunkčný komplex zahŕňajúci hotel s wellness a fitness centrom, nákupné centrum a byty. Informoval o tom spevák a podnikateľ Karol Konárik, majiteľ firmy KK Company, ktorá fabrický areál vlastní. „V súčasnosti už len čakáme na právoplatnosť stavebného povolenia,“ uviedol. Výšku investície odhaduje na zhruba 30 miliónov eur, návratnosť na 7 až 10 rokov.

Polyfunkčný komplex nazvaný Slovenka resort vznikne na celkovej ploche 14 600 m2 prestavbou bývalej administratívnej budovy, budov bývalej pradiarne a konfekcie a výstavbou 2 nových budov v tomto areáli – 11-poschodového hotela s wellness a fitness centrom a 3-podlažného parkovacieho domu. I. etapa by mala byť podľa Konárika hotová v apríli 2012, druhá (hotel) do konca roka 2013. Pozemky a budovy kúpila KK Company od správcu konkurznej podstaty textilného závodu Slovenka.

 
 
Autor: SITA, Dátum 25.11.2010