/en/article/19700/bratislava-stare-mesto-preda-byty-na-obchodnej-elektronickou-aukciou/ Bratislava: Staré Mesto predá byty na Obchodnej elektronickou aukciou

Bratislava: Staré Mesto predá byty na Obchodnej elektronickou aukciou

Bratislavská mestská časť Staré Mesto v záujme zvýšenia transparentnosti pri predaji majetku pristúpila k predaju bytov verejnou obchodnou súťažou formou elektronickej aukcie. Do prvej elektronickej aukcie ponúkla 3 byty na Obchodnej ulici 23 a 6 bytov na Obchodnej ulici 25. O ich predaji rozhodlo miestne zastupiteľstvo na júnovom zasadnutí.

Objekty, v ktorých sa byty nachádzajú, sú v havarijnom stave. „Elektronickú aukciu sme zvolili preto, aby sa už nezopakovali prípady z minulosti, keď sa byty prideľovali neprehľadne. Dnes sú jasné pravidlá, ako sa pri predaji bude postupovať, a verejnosť má možnosť sledovať celý priebeh súťaže, ako aj to, kto byt kúpil a za akú cenu,“ povedala starostka mestskej časti Tatiana Rosová.

28. júla otvárala komisia obálky s ponukami, ktorých prišlo celkovo 10. Ponuka, ktorej cena bola najvyššia, bude vyvolávacou cenou aukcie. Všetky byty sa budú predávať formou elektronickej aukcie 5. augusta o 9. a o 10. hodine. Kupcom sa stane ten, kto ponúkne najvyššiu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako vyvolávacia cena. Keď bude známy kupca a predajná cena, definitívny predaj musí ešte odobriť miestnočasťové zastupiteľstvo.

 
 
Autor: SITA, Dátum 01.08.2011