/en/article/24303/investor-predstavil-buducu-podobu-autobusovej-stanice-na-nivach/ Investor predstavil budúcu podobu autobusovej stanice na nivách

Investor predstavil budúcu podobu autobusovej stanice na nivách

Spoločnosť HB Reavis predstavila novú podobu autobusovej stanice pod názvom Stanica Nivy. Z piatich podlaží budovy novej autobusovej stanice budú dve pod zemou.

Na prvom podzemnom podlaží bude na rozlohe približne 30-tisíc štvorcových metrov samotná stanica, na druhom parkovisko. Tri nadzemné podlažia by mali obsadiť rôzne obchody, služby, občerstvenie, reštaurácie a mestská tržnica.

Súčasťou autobusovej stanice bude viac ako dvetisíc parkovacích miest. Približne polovica z nich bude v suteréne prístupná z podzemného kruhového objazdu a druhá polovica bude na streche s napojením na ulicu Mlynské nivy a na Šagátovu.

Stanica Nivy za ideálnych okolností by mohla budúci rok získať stavebné povolenia a začať s výstavbou. Ešte pred spustením stavebných prác dôjde na území k asanácii objektov, ktorá sa zrejme začne bývalou budovou mestského pohrebníctva Marianum.

Viac na: http://www.bratislavskenoviny.sk/…-nivach.html?…

 
 
Autor: Bratislavske noviny.sk, Dátum 21.12.2015