/en/article/19112/figel-chce-obnovit-zeleznicne-stanice-aj-v-inych-mestach/ Figeľ chce obnoviť železničné stanice aj v iných mestách

Figeľ chce obnoviť železničné stanice aj v iných mestách

Minister dopravy Ján Figeľ chce pokračovať v obnove železničných staníc aj v iných mestách na Slovensku. Uviedol to na kontrolnom dni na stanici Bratislava – Nové Mesto, ktorú pred blížiacim sa hokejovým šampionátom obnovujú. Vzhľad a celková kultúra staníc je podľa neho veľmi dôležitá pre posilnenie a ozdravenie železničnej dopravy. Stanica Bratislava – Nové Mesto dostala nový plášť aj interiér. Náklady na jej opravu dosiahli podľa generálneho riaditeľa Železníc SR Vladimíra Luptáka 900-tisíc eur. Počas I. etapy zmodernizovali 75 % haly a vonkajšie plochy. Momentálne robia na ostávajúcej jej časti.

V hlavnom meste obnovujú aj ďalšie dve stanice: Hlavnú a Bratislava – Petržalka. Všetky tri budú podľa ministra na majstrovstvá pripravené. Generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Peter Belinský povedal, že agentúra využije možnosť aj týchto staníc, aby tu odprezentovala celé Slovensko. „Potrebujeme takéto pozitívne posolstvá pre cestovný ruch. Verím, že ho začneme na Slovensku predávať oveľa lepšie a s ekonomickými výsledkami,“ uviedol.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 15.04.2011