/en/article/18734/dopravu-z-dunajskej-luznej-by-mohla-vyriesit-nova-studia/ Dopravu z Dunajskej Lužnej by mohla vyriešiť nová štúdia

Dopravu z Dunajskej Lužnej by mohla vyriešiť nová štúdia

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja dá vypracovať štúdiu na dopravno-technické riešenie cesty I/63 v úseku Bratislava-Dunajská Lužná. Vyplýva to z memoranda o spolupráci medzi MDVRR, BSK a hlavným mestom, ktorú v piatok podpísal minister dopravy Ján Figeľ, predseda kraja Pavol Frešo, primátor Milan Ftáčnik a generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest Pavel Pavlásek. Štúdia má dať odpoveď na to, ako upraviť pomer na tejto ceste tak, aby bola priepustnejšia a bezpečnejšia.

V čase dopravnej špičky sú tu kolapsové stavy najmä pri vjazde do Bratislavy v úseku Rovinka-Bratislava a v Bratislave na ulici Svornosti. Nová štúdia by mala obsahovať úpravy zamerané na zvýšenie počtu jazdných pruhov, čo by pomohlo lepšej priepustnosti cesty. Zároveň chcú zlepšiť priepustnosť križovatiek rozšírením a zvýšením počtu radiacich pruhov pred i za križovatkou. Podľa Figeľa je modernizačným aj zavedenie inteligentného dopravného systému riadenia.

 
 
Autor: SITA, Dátum 14.02.2011