/en/article/19455/bratislava-projekt-integrovanej-dopravy-odlahci-aj-parkovanie-v-meste/ Bratislava: Projekt integrovanej dopravy odľahčí aj parkovanie v meste

Bratislava: Projekt integrovanej dopravy odľahčí aj parkovanie v meste

Projekt Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) odľahčí nápor osobnej dopravy v centre Bratislavy a uvoľní sa aj tlak na parkovacie miesta v Starom Meste. Myslí si to starostka mestskej časti Tatiana Rosová. Parkovacia politika je pre túto mestskú časť dlho veľkým problémom. V BID sa počíta aj s vybudovaním veľkokapacitných záchytných parkovísk v okrajových častiach Bratislavy s koľajovým prepojením do mesta.

Minister dopravy Ján Figeľ, bratislavský župan Pavol Frešo a primátor Bratislavy Milan Ftáčnik sa dohodli na 3 základných projektoch v rámci Operačného programu Doprava, na ktoré by malo ísť 500 mil. eur. Cieľom BID je zvýšiť dostupnosť, zlepšiť možnosť prepojenia iných druhov MHD, znížiť celkový čas cestovania, zvýšiť bezpečnosť a komfort, odľahčiť individuálnu dopravu na území regiónu i mesta.

Starostku Rosovú tiež teší, že vzájomnou dohodou nestráca Bratislava šancu stať sa súčasťou medzinárodného železničného koridoru. „Pre Bratislavčanov bude určite veľmi atraktívne, keď sa budú môcť dostať z Bratislavy do Paríža za pár hodín a v pohodlnom vlaku,“ tvrdí. Ako pozitívny výsledok dohody označila aj otvorenú možnosť spojiť v budúcnosti podzemným tunelom Petržalku s mestom.

 
 
Autor: SITA, Dátum 10.06.2011