/en/article/18835/bratislava-investor-projektu-nove-pko-nadalej-trva-na-platnosti-zmluv/ Bratislava: Investor projektu Nové PKO naďalej trvá na platnosti zmlúv

Bratislava: Investor projektu Nové PKO naďalej trvá na platnosti zmlúv

Spoločnosť Henbury Development (HD) odovzdá v nadchádzajúcich dňoch objekt PKO bratislavskej samospráve, aby objekt technicky spravovalo do rozhodnutia o budúcej podobe nábrežia. O podmienkach vrátenia a užívania pozemkov budú podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho rokovať zástupcovia mesta a investora. Pôjde o určenie výšky odplaty za užívanie zastavaných pozemkov, na ktorých stojí PKO, a vytvorenie nevyhnutnej prístupovej cesty k budove. Spoločnosť však aj naďalej považuje konanie vedenia mesta za porušenie zmlúv, ktoré v mene samosprávy podpísal exprimátor Andrej Ďurkovský. Aj naďalej trvá na platnosti uzatvorených zmlúv, ktorej sa bude domáhať súdnou cestou.

Investor na základe odborných analýz žiada od mesta mesačne 4 eurá za 1 m2, pričom sa verejne zaväzuje rozdeliť časť peňazí na kultúrne a charitatívne projekty pre Bratislavčanov. Zároveň sa bude v súdnom konaní žalobou domáhať zaplatenia náhrady škody, ktorá vznikla v súvislosti s porušovaním zmlúv zo strany mesta a zmarením investície. Termín na podanie žalôb – 30. 4. 2011 je konečným termínom na vyriešenie situácie zmierlivou cestou. „S poľutovaním konštatujeme, že konanie hlavného mesta a nedostatok snahy nájsť konštruktívne riešenia jednoznačne poškodzujú záujem všetkých Bratislavčanov,“ uvádza vo vyhlásení hovorkyňa projektu Nové PKO Marta Bujňáková.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.03.2011