/en/article/19647/bratislava-v-novom-meste-opravia-ihriska-za-peniaze-investorov/ Bratislava: V Novom Meste opravia ihriská za peniaze investorov

Bratislava: V Novom Meste opravia ihriská za peniaze investorov

Detské ihriská na Teplickej a sídlisku Hostinského v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto zrekonštruujú, opravy by mal zaplatiť súkromný investor. Na Teplickej pribudnú nové hojdačky pre menšie aj väčšie deti, opravia pieskovisko, po jeho obvode osadia drevené plochy na sedenie. Na ihrisku vybudujú aj veľký herný prvok s dvomi šmykľavkami, lanovým výstupom a lanovým rebríkom, pribudne aj kolotoč a tabuľa na kreslenie kriedou. Na podobe zrekonštruovaného ihriska sa s obyvateľmi dohodol starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Ihrisko na sídlisku Hostinského chce Nové Mesto kompletne zrekonštruovať. Mestská časť očakáva, že investor – spoločnosť GTC v krátkom čase predloží projekt kompletných opráv. Po dohode so starostom Kusým budú obe rekonštrukcie financovať súkromní investori, náklady mestskej časti by teda mali byť nulové. „Spoločenská zodpovednosť investorov je v zahraničí celkom bežná a vítam, že aj u nás už podnikatelia pochopili svoj význam v skvalitňovaní a rozvoji svojho okolia a v pomoci lokálnym komunitám,“ povedal starosta Kusý.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.07.2011